امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
تجربه یک میمون از انجام بازی ویدئویی به کمک ذهن
استارتاپ نورالینک متعلق به «ایلان ماسک» با کار گذاشتن چند تراشه به یک میمون کمک کرد با استفاده از ذهنش و بدون نیاز به حرکات دست، بازی ویدئویی انجام دهد. استارتاپ نورالینک که در سال ۲۰۱۶ با هدف اتصال مغز انسان به رایانه توسط ایلان ماسک مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا و بنیانگذار شرکت فضایی اسپیس ایکس تاسیس شد، […]
استارتاپ نورالینک متعلق به «ایلان ماسک» با کار گذاشتن چند تراشه به یک میمون کمک کرد با استفاده از ذهنش و بدون نیاز به حرکات دست، بازی ویدئویی انجام دهد.
استارتاپ نورالینک که در سال ۲۰۱۶ با هدف اتصال مغز انسان به رایانه توسط ایلان ماسک مدیرعامل شرکت خودروسازی تسلا و بنیانگذار شرکت فضایی اسپیس ایکس تاسیس شد، در یک ویدئو سه دقیقهای از آزمایش موفقیتآمیز خود در تواناساختن یک میمون به انجام بازیهای ویدئویی به کمک ذهن خبر داد.
ماسک در یک سخنرانی در سال ۲۰۱۹ گفته بود شرکتش به یک میمون این امکان را داده تا کامپیوتر را به کمک ذهنش کنترل کند اما این اولین بار است که از این آزمایشات ویدئویی منتشر میشود.
در این ویدئو یک میمون ۹ ساله به نام پیجر (Pager) دیده میشود که شرکت نورالینک ۶ هفته قبل از انجام آزمایش در مغزش تراشه کار گذاشته بود. در ابتدا پیجر با استفاده از یک دسته کنترل متصل به رایانه، نشانگر موس را روی مربعهای رنگی میبرد و هربار که نشانگر را درست هدایت میکند، از لولهای که در نزدیکی او تعبیه شده به عنوان جایزه اسموتی موز میگیرد.
مادامی که پیجر از دسته برای هدایت بازی استفاده میکند، تراشههای نورالینک فعالیت مغز او را ضبط کرده و این اطلاعات جمع آوری شده را به یک رایانه میفرستند تا تحلیل کند هربار که میمون دستش را حرکت میدهد، در مغزش چه فعل و انفعالاتی اتفاق میافتد. در مرحله بعد دسته کنترل حذف میشود اما میمون همچنان به کمک تراشههای نورالینک به هدایت بازی از طریق سیگنالهای مغزی خود ادامه میدهد.
از دیدگاه تخصصیتر، طرز کار فناوری نورالینک به این صورت است: ابتدا دادههای دریافتی از بیش از ۲ هزار الکترودی که در بخشهای مختلف نواحی حرکتی مغز سوژه تعبیه شدهاند، جمعآوری و سپس با استفاده از یک الگوریتم رمزگشایی میتوان حرکات دست او را در لحظه پیشبینی و در بازی پیاده کرد.
به گفته راوی ویدئو، هدف از این آزمایشات ایجاد بستری برای مبتلایان به فلج حرکتی است که با استفاده از آن بتوانند به کمک ذهنشان از رایانه یا گوشیهای هوشمند استفاده کنند.
رسالت شرکت نورالینک کاشت تراشههای کامپیوتری بیسیم برای کمک به درمان مشکلات عصبی چون آلزایمر، زوال عقل و آسیب به ستون فقرات و پل زدن بین بشر و هوش مصنوعی است. ساختمان این شرکت در سانفرانسیسکوی آمریکا قرار دارد.
اسپیس ایکس , ایلان ماسک , بازی ویدیویی , حیوانات
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.