امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
زندان گوانتانامو را ببندید
«بندیکت کامبربچ» هنرپیشه نامدار انگلیسی در یک مصاحبه جدید از رئیسجمهوری آمریکا خواست زندان گوانتانامو را تعطیل کند. بندیکت کامبربچ ستاره سریال شرلوک هلمز که در نقش تهیهکننده و بازیگر فیلم موریتانیایی اطلاعات زیادی درباره بازداشتگاه مخوف گوانتانامو به دست آورده است، از جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواست این زندان را تعطیل کند. فیلم موریتانیایی به کارگردانی کوین مکدونالد، براساس کتاب خاطرات گوانتانامو به قلم محمدو ولد صلاحی ساخته […]
«بندیکت کامبربچ» هنرپیشه نامدار انگلیسی در یک مصاحبه جدید از رئیسجمهوری آمریکا خواست زندان گوانتانامو را تعطیل کند.
بندیکت کامبربچ ستاره سریال شرلوک هلمز که در نقش تهیهکننده و بازیگر فیلم موریتانیایی اطلاعات زیادی درباره بازداشتگاه مخوف گوانتانامو به دست آورده است، از جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواست این زندان را تعطیل کند. فیلم موریتانیایی به کارگردانی کوین مکدونالد، براساس کتاب خاطرات گوانتانامو به قلم محمدو ولد صلاحی ساخته شده که ۱۴ سال تمام بدون اتهام و محاکمه در بازداشتگاه گوانتانامو زندانی بود.
کامبربچ در گفتوگو با روزنامه ایندیپندنت از هزینه اقتصادی بالای چرخاندن گوانتانامو انتقاد کرد و آن را پرخرجترین زندان جهان نامید.
این هنرپیشه مشهور در ادامه گفت: مسئله حقوق بشر هم معضل دیگری است. به نظر من در جهان آزاد، اسیر کردن افراد، شکنجه دادن و اعتراف کشیدن از آنها کار بیرحمانهای است. (زندان گوانتانامو) یک جای بسیار خطرناک، غیرضروری و بیفایده است و فکر میکنم تعداد کافی از انسانها در آن رنج کشیدهاند.
بازداشتگاه گوانتانامو زندانی نظامی واقع در پایگاه نیروی دریایی خلیج گوانتانامو در جنوب شرقی کوباست که در رهن ارتش آمریکا قرار دارد. این پایگاه طبق معاهده بین آمریکا و کوبا، از سال ۱۹۰۳ در اجاره نیروی دریایی آمریکا بوده و اگرچه پس از انقلاب کوبا در دهه ۱۹۵۰، دولت آن کشور خواستار لغو این اجاره نامه شد، اما آمریکا با این درخواست موافقت نکرد و هرساله چک مبلغ اجاره را برای دولت کوبا میفرستد و دولت کوبا هم از نقد کردن آن خودداری میکند. در پی حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ در آمریکا، دولت آمریکا بازداشتگاهی را در این پایگاه ایجاد کرد تا کسانی را که در ارتباط با اقدامات تروریستی در نقاط مختلف جهان بازداشت میشوند، در آن زندانی کند.
این زندانیها که تابعیت آمریکایی ندارند و در مناطق مختلف جهان دستگیر شدهاند، تحت عناوینی چون متخاصمین غیرنظامی به گوانتانامو فرستاده شدهاند. زمانی بیش از هفتصد نفر از این افراد در این بازداشتگاه زندانی بودند.
از آنجا که آمریکا این زندانیان را دشمن نظامی نمیداند، آنان از حقوق اسیران جنگی برخوردار نیستند و از آنجا که نه تابعیت آمریکایی دارند و نه در خاک آمریکا دستگیر یا زندانی شدهاند، در حوزه قضایی ایالات متحده قرار ندارند و مشمول حقوق بازداشت شدگان در قوانین آن کشور نبوده و از حقوقی چون ایراد رسمی اتهام، دسترسی به وکیل مدافع در مراحل بازجویی و حق محاکمه سریع و عادلانه محروم هستند.
دولت بایدن اوایل ماه فوریه (بهمن ۹۹) اعلام کرد قصد دارد تا پایان دوره چهار ساله خود زندان گوانتانامو را تعطیل کند. این بازداشتگاه در سال ۲۰۰۲ توسط دولت جورج دبلیو. بوش و به بهانه جنگ با تروریسم تاسیس شد. در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما تعداد زندانیان این بازداشتگاه از ۲۴۵ نفر به ۴۱ نفر کاهش یافت. دونالد ترامپ رئیسجمهوری سابق آمریکا اما در ژانویه سال ۲۰۱۸ یک فرمان اجرایی امضا کرد تا این زندان را به مدت نامحدود بازنگه دارد.
کامبربچ در بخش دیگری از اظهارات خود، راهاندازی زندان گوانتانامو را واکنش احساسی آمریکا به حملات ۱۱ سپتامبر دانست و گفت: فکر میکنم حالا به اندازه کافی از این واکنش احساسی قابل درک فاصله گرفتهایم که درستی آن را زیر سوال ببریم. قویا احساس میکنم گوانتانامو در دنیای ما جایی ندارد.
فیلم موریتانیایی که داستان ۱۴ سال شکنجه روحی و جسمی یکی از زندانیان گوانتانامو را جلوی دوربین برد، برای پنج جایزه بفتا از جمله جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلم انگلیسی نامزد شده است. از تیم بازیگران این فیلم، جودی فاستر برای بازی در نقش وکیل صلاحی جایزه گلدن گلوب برای بهترین بازیگر نقش مکمل زن را برد و طاهر رحیم در نقش صلاحی نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد این جایزه معتبر شد.
اجتماعی , اخبار , بندیکت کامبربچ , خبر , خط سوم هنر , زندان , سیاسی , سینمایی , فرهنگی , گوانتانامو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.