امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳ - 24 جماد أول 1446
مصطفی جنتیعطایی نویسنده و مترجم تئاتر درگذشت
مصطفی جنتی عطایی مترجم و نویسنده نامآشنای متون پژوهشی تئاتر بعد از یک دوره سابقه بیماری مزمن در سن ۸۷ سالگی در تهران، دار فانی را وداع گفت. احسان افلاکی، نمایشنامهنویس، مدرس تئاتر و از تهیهکنندگان نمایشهای رادیویی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن تایید خبر درگذشت این پژوهشگر، نویسنده و مترجم گفت: طبق […]
مصطفی جنتی عطایی مترجم و نویسنده نامآشنای متون پژوهشی تئاتر بعد از یک دوره سابقه بیماری مزمن در سن ۸۷ سالگی در تهران، دار فانی را وداع گفت.
احسان افلاکی، نمایشنامهنویس، مدرس تئاتر و از تهیهکنندگان نمایشهای رادیویی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن تایید خبر درگذشت این پژوهشگر، نویسنده و مترجم گفت: طبق گفتههای رکسانا جنتیعطایی دختر زندهنام مصطفی جنتیعطایی، این نویسنده، پژوهشگر و مترجم نامآشنا و شناخته شده عرصه هنرهای نمایشی کشور مدتی بود که در سایه بیماری مزمن (سرطان) ایام را می گذراند و سرانجام روز ۱۹ آبان ماه دار فانی را وداع گفت.
وی ادامه داد: به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا و در راستای حفظ سلامت هنرمندان و دوستداران این نویسنده و پژوهشگر نام آشنای هنر تئاتر کشورمان، خانواده وی از بازتاب خبر درگذشت زندهنام مصطفی جنتیعطایی خودداری کرد و در نهایت مراسم تشییع و تدفین او را در بهشت زهرا(س) تهران در سکوت خبری برگزار کردند.
افلاکی ضمن تسلیت به خانواده تئاتر و به ویژه محققان، پژوهشگران و جامعه علمی هنرهای نمایشی کشور به سبب فقدان و از دست دادن این نویسنده و پژوهشگر کشور ابراز امیدواری کرد تا با برچیده شدن سایه ویروس کرونا در کشور از حجم بالای انتشار اخبار تلخ درگذشت هموطنانمان کاسته شود تا در جامعه کمتر شاهد استمرار اخبار تلخِ فقدان و درگذشت هموطنانمان و به ویژه اهالی فرهنگ و هنر باشیم.
مصطفی جنتیعطایی متولد ۱۳۱۲ در شهر مشهد، نویسنده، مترجم، نمایشنامهنویس و از پیشکسوتان نمایشنامهنویسی رادیویی بود که از سال ۱۳۳۷ تا کنونی به فعالیتهای ادبی ادامه داد.
وی نزدیک به سه دهه با رادیو ایران و سپس با صدای جمهوری اسلامی ایران بین سالهای ۷۷ تا ۸۲ همکاری داشت که حاصل این فعالیت ۲۵۰ نمایشنامه بود که در ساعات پرمخاطب از رادیو پخش میشد.
جنتیعطایی طی سالها کار نگارش نمایشنامه و آثار پژوهشی، دو بار بهعنوان نویسنده و مترجم برتر سال برای نمایشنامههای درخت گل در سال ۱۳۳۹ و هری گل بنفشه نمیفروشد در سال ۱۳۴۹ انتخاب شد. وی علاوهبر نگارش نمایشنامه، داستانهای کوتاه، مقالات، مطالب اجتماعی و خانوادگی نیز برای سایر برنامههای رادیو مینوشت که مجموع آثار او به بیش از دو هزار مطلب رادیویی میرسد.
جنتی عطایی در یکی، دو سال اخیر داستانهایی کوتاه را برای صفحه ادبی روزنامه جام جم ترجمه کرد. همچنین نامههای نامآوران و زنان سیاستگر از جمله تألیفات مصطفی جنتیعطایی است.
تئاتر , عطایی , مصطفی جنتی , نویسنده
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.