امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
واکنش هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران به سیاستگذاریهای فیلم فجر
هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) با انتشار گزارشی نسبت به وضعیت فیلم کوتاه در سیاستگذاریهای جشنوارهی فیلم فجر گلایه کرد و با اشاره به پیشنهاداتشان مطرح کردند:«در صورت اجرایی شدن این پیشنهادات، جشنواره فیلم فجر می توانست در بخش فیلم کوتاه هویت مستقل خود را داشته باشد.»
به گزارش ایسنا، طبق گزارش رسیده در متن ارسالی آمده است: «با توجه به مشکلاتی که در دو سال گذشته در رابطه با برگزاری بخش مسابقه فیلمهای کوتاه در جشنواره فیلم فجر پیش آمده بود و با عنایت به درخواست اعضای انجمن فیلم کوتاه ایران و فیلم سازان این عرصه جهت تغییر شیوه برگزاری این بخش، هیئت مدیره ایسفا رایزنیهایی را با مدیران مربوطه آغاز کردند.
در همین رابطه جلسهای در تاریخ ۲۵ شهریور ماه در انجمن سینمای جوانان ایران با حضور ابراهیم داروغه زاده (دبیرجشنواره ملی فیلم فجر)، سید صادق موسوی (مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران)، مسعود نجفی (مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی) و اعضای هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران برگزار شد.
در این جلسه نواقص و اشکالات شیوه کنونی برگزاری بخش مسابقه فیلم های کوتاه در جشنواره فیلم فجر از طرف هیئت مدیره ایسفا مطرح و تأکید شد که در حال حاضر این بخش در جشنواره فیلم فجر بیشتر شبیه مرور چند اثر برگزیده از دو جشنواره فیلم کوتاه تهران و جشن مستقل ایسفا است و فاقد رقابت موثر، تازگی و هیجان است که از الزامات هر جشنوارهای می باشد.
برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر نیز از محدودیتهایی که به واسطه تمرکزشان بر فیلمهای بلند دارند صحبت کردند، اما مایل به شنیدن نظرات جدید در مورد بخش فیلم کوتاه در جشنواره بودند. با توجه به جمیع نظرات و امکاناتی که جشنواره میتواند به این بخش اختصاص دهد و با نظر به الگوی رایج در جشنوارههای مطرح جهانی، هیأت مدیره ایسفا پیشنهاداتی را مطرح کرد که در صورت تصویب در شورای سیاست گذاری فجر، از امسال عملی شود. پیشنهادات به شرح زیر بود:
۱٫ تشکیل هیات انتخاب مستقل توسط جشنواره فیلم فجر و دریافت تمامی فیلمهای کوتاه تا ۱۵ دقیقه که در دیگر جشنوارههای داخلی حضور نداشته اند. آثار بخش مسابقه فیلم کوتاه مستقلا توسط این هیئت انتخاب بشوند.
۲٫ جشنواره فیلم فجر در ترکیب هیئت انتخاب و داوری این بخش از فیلم سازان، کارشناسان و فعالان به روز حوزه فیلم کوتاه بهرهمند شود.
۳٫ در بخش نقد و بررسی آثار این بخش، از منتقدان و صاحب نظران فیلم کوتاه استفاده شود.
۴٫ سالن و سئانس مناسب برای فیلمهای کوتاه بخش مسابقه اختصاص داده شود و تمهیداتی در نظر گرفته شود که مخاطبان بیشتری از این بخش که هویت مستقل و ویژگی های منحصر به فرد دارد و توسط جوانان آینده ساز سینمای ایران عرضه میشود، بهره مند شوند.
این پیشنهادات که در جلسهی حضوری با موافقت دبیر جشنواره ملی فیلم فجر مواجه شد، پس از جمع بندی و تائید هیئت مدیره ایسفا و موافقت مدیر عامل انجمن سینمای جوانان بطور رسمی و مکتوب، به عنوان پیشنهادات مشترک دو مرکز موثر در فیلم کوتاه، به دبیر جشنواره فیلم فجر ارائه شد؛ اما متأسفانه این پیشنهادات در شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر مورد قبول واقع نشده و فراخوان، به جز تغییرات اندکی، به سیاق سالهای گذشته منتشر شد.
انجمن فیلم کوتاه ایران ضمن تشکر از همراهی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با پیشنهادات ایسفا، با ابراز تأسف از این بیتوجهی آشکار به آراء و نظرات فیلم سازان فیلم کوتاه، توسط شورای سیاست گذاری و دبیر جشنواره ملی فیلم فجر اعلام میدارد که در صورت اجرایی شدن این پیشنهادات، جشنواره فیلم فجر می توانست در بخش فیلم کوتاه هویت مستقل خود را داشته باشد. همچنین این امکان برای فیلم سازان بیشتری فراهم میشد که فارغ از حضور در دو جشنواره مذکور، فیلم های خود را برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر نمایش دهند.
این روزها شاهد اعتراض تعدادی از فیلم سازان فیلم کوتاه هستیم که فیلم هایشان از حضور در جشنواره فیلم کوتاه تهران باز مانده است. تعدادی از این فیلمها که با هزینه و زحمات زیادی ساخته شدهاند، درخور توجه هستند ولی به دلیل محدودیت، در رقابت با آثار دیگر امکان حضور پیدا نکردند. چنانچه جشنواره فیلم فجر به طور مستقل عمل می کرد، این امکان برای این دسته از فیلم سازان فراهم میشد که شانس خود را برای دیده شدن و رقابت در آن جشنواره امتحان کنند و فضایی جدید برای تعدادی دیگر از فیلم سازان فراهم می شد. جشنواره فیلم فجر هم، چنانچه فیلم کوتاه برایش جدی بود و آن را سینمای خلاق و جسور و متفکر میدانست، میتوانست خود کاشف استعدادهای جدید باشد و برای مخاطبان و اصحاب رسانه، پدیده های جدید ارائه کند.
این گزارش برای اطلاع رسانی به اعضای ایسفا و فعالان عرصه فیلم کوتاه و اطلاع دکتر حسین انتظامی که در شلوغیهای سینمای بلند، فرصتی برای درخواست چندین ماههی دیدار هیات مدیرهی صنف و گفتگو در خصوص دغدغههای فیلم سازان جوان فیلم کوتاه کشور را ندارند، انتشار مییابد. امیدواریم که گردانندگان جشنواره فیلم فجر و مدیران سازمان سینمایی با برگزاری جلسات مشورتی با انجمن فیلم کوتاه ایران و صاحب نظران این عرصه، راه تعامل بیشتر را باز و به نسل جوان سینما بیشتر اعتماد کنند، تا در نهایت نتایج مثبت و قابل قبولی برای فیلم سازان و فیلم کوتاه کشور که بخش پیشرو و آینده ساز سینمای ایران است محقق شود.»
انتهای پیام
ایسفا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.