امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 24 November , 2024
امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
شناسه خبر : 3571
  پرینتخانه » آخرین اخبار, فرهنگی, مستند تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰ |

«عشق من تبریز» رونمایی شد

«عشق من تبریز» با حضور حنیف شهپرراد کارگردان و تهیه‌کننده مستند، محمدعلی جدید الاسلام، مهرداد اسکویی مستندساز، امیر تاجیک مدیر سابق شبکه مستند و جمعی از علاقه‌مندان در فرهنگسرای ابن‌سینا رونمایی شد.
«عشق من تبریز» رونمایی شد

«عشق من تبریز» با حضور حنیف شهپرراد کارگردان و تهیه‌کننده مستند، محمدعلی جدید الاسلام، مهرداد اسکویی مستندساز، امیر تاجیک مدیر سابق شبکه مستند و جمعی از علاقه‌مندان در فرهنگسرای ابن‌سینا رونمایی شد.

به گزارش رسیده، در این مراسم پس از نمایش مستند «عشق من تبریز» حنیف شهپرراد، تهیه کننده و کارگردان اثر با اشاره به نسخه‌های مختلف این مستند به زبان‌های انگلیسی، فارسی و آذری گفت: در ابتدا باید بگویم که این فیلم دو نسخه داشته است؛ یک نسخه انگلیسی و یک نسخه فارسی که البته نسخه انگلیسی آن توضیحات بیشتری دارد و کمی‌ طولانی‌تر است. بنا داریم که نسخه آذری این فیلم را نیز آماده کنیم و بنا هست  آقای جدیدالاسلام خودشان نریشن آن را بخوانند چراکه زبان یکی از مهم‌ترین بخش‌های فرهنگ آذربایجان است.

وی ادامه داد :این فیلم محصول دورانی هست که من در ایران سفر و ماجراجویی می‌کردم و در کنار مطالعات علاقه‌مند به کار در تبریز شدم.  تبریز تاریخ مفصلی دارد که ما بخشی از آن را در فیلم انتخاب کردیم و به نمایش گذاشتیم. بخش‌های دیگر هم البته در پژوهش و تحقیق ما بوده، اما ازآنجاکه امکان بصری کردن نبود، حذف شد. من به‌عنوان کسی که اختلاف زبانی با آن خطه داشتم کمی برایم سخت بود، ولی آقای جدیدالاسلام بسیار کمک کردند و کار به سرانجام رسید.

تهیه‌کننده و کارگردان «عشق من تبریز» اضافه کرد: احساس می‌کنم که این جنس فیلم‌ها در حال نابود شدن در ایران است. تولید آثاری ازاین‌دست با توجه به پژوهش سنگینی که دارند، نیاز به حمایت دارد، در غیر این صورت نابود می‌شود.

تمجید مهرداد اسکویی از «عشق من تبریز»

در ادامه این مراسم، مهرداد اسکویی مستندساز هم بابیان اینکه این «عشق من تبریز» روایت جذابی دارد، افزود: از حنیف شهپرراد به دلیل فیلم ارزشمندی که تهیه کردند تشکر می‌کنم؛ ایشان به‌صورت موازی بخش‌هایی از تبریز و یک هنرمند ارزشمند را نشان دادند.

کارگردان مستند تحسین‌شده «رؤیای دم صبح» افزود: تبریز دیار پدربزرگ و مادربزرگم است. من سال‌هاست که آقای جدید الاسلام را می‌شناسم و ارادت ویژه‌ای به ایشان دارم و معتقدم ایشان جز معدود هنرمندان سرزمین من هستند.

وی اضافه کرد: اگر بخواهم از ارزش‌های آقای جدید الاسلام صحبت کنم باید بگویم که ایشان یکی از مهم‌ترین عکاسان بزرگ ایران است که با توانمندی خود سال‌های سال از تبریز و شهرهای اطراف آن عکاسی کرده‌اند. بزرگ‌ترین اتفاق در این زمینه این است که صدها نفر از چهره‌های برتر هنر و فرهنگ تبریز و دیگر مناطق ایران را باهوش و ذکاوت خود در عکس‌هایشان آورده‌اند. ما با دیدن این عکس‌ها می‌توانیم به شخصیت ایشان و ویژگی‌های عکاسی‌اش پی ببریم. ایشان‌ آرشیو بزرگی از عکس‌ها و کارت‌پستال‌های تاریخی دارند و ما می‌توانیم ایشان را جز اولین افراد در این زمینه بدانیم و همان‌طور که می‌دانید این عکس‌ها در قالب یک کتاب منتشرشده است.

این مستندساز گفت: متأسفانه ما برخلاف خیلی از کشورهای دنیا که نظم آرشیو و پژوهش دارند، به این مسئله توجهی نداریم. البته چند سالی است که به این مسئله توجه ویژه‌تری می‌شود. بااین‌حال چهره‌هایی داشتیم که به‌صورت خودجوش کارهایی کردند و توانستند با هزینه‌های شخصی خود از جای‌جای ایران عکس‌هایی را جمع‌آوری کرده و برای آیندگان به یادگار بگذارند. ایشان بخش عمده‌ای از زندگی خود را به جمع‌آوری عکس‌های تاریخی از معماری، مردم‌شناسی، طبیعت، مناظر و … اختصاص دادند. یکی دیگر از اقدامات خوبی که ایشان انجام دادند و پژوهشگران تبریزی تا سال‌ها می‌توانند از نتایجش استفاده کنند، مجموعه آرشیوهای زیادی از عکاس‌خانه‌های فعال در تبریز است. بسیاری از این عکاس‌خانه‌ها تعطیل شدند اما ایشان آن مجموعه عکس‌ها را نگه داشتند. این عکس‌ها اسناد بسیار معتبری است که اگر یک پژوهشگر بخواهد در مورد  ۱۰۰ سال گذشته تبریز و به‌خصوص ۶۰-۷۰ سال گذشته تحقیق کند می‌تواند از اسناد ایشان استفاده کند.

وی تصریح کرد: به نظرم هنوز آن‌چنان‌که باید راجع به نقش تاریخی تبریز و اسناد بصری کار نشده است. ما در مورد اسناد مکتوب کارهای بسیار خوبی راجع به تبریز انجام دادیم اما هنوز مانده است که تبریز را در اسناد تصویری خود و ترکیبی از پژوهش تاریخی و تصویری برای علاقه‌مندان ایران و خارج به نمایش بگذاریم.

اسکویی گفت: افتخار می‌کنم که در دورانی زندگی می‌کنم که این استاد گران‌قدر عکاسی و جهان تصویری زندگی می‌کنند. من ایشان را از قلبم دوست دارم.

وی ادامه داد: به نظرم بخش عمده و مهمی از میراث ارزشمند فرهنگی هر کشور چهره‌ها و مکان‌های آن کشور هستند. من خوشحالم که تهیه‌کننده این فیلم شبکه پرس‌تی‌وی بوده است. به نظرم این دست فیلم‌ها می‌تواند تأثیرگذاری زیادی داشته باشد. این فیلم هم اطلاعات می‌دهد و هم احساسات ما را درگیر می‌کند. من فکر می‌کنم که این کار یکی از مسئولیت‌های پرس‌تی‌وی بوده است که آثار، چهره‌ها و زیبایی ایران را به جهانیان معرفی کند. امیدوارم که با دیدن این فیلم، آقای رضایی و دوستان از این مستندساز خوب حمایت کنند و راوی چهره‌های ارزشمند فرهنگ و هنر این مملکت باشد.

در ادامه این مراسم  نیز محمدعلی جدیدالاسلام هنرمندی که مستند «عشق من تبریز» با حضور ایشان ساخته‌شده است، گفت:  امیدوارم که این فیلم به‌صورت بین‌المللی از پرس‌تی‌وی پخش شود، من از آقای شهپرراد ممنونم که برخی از کاستی‌های شهرمان را نگفتند. البته امیدوارم که در آینده فیلم یا کتابی جامع‌تر از این بتوانیم تهیه کنیم.

وی  گفت: من کتابی در دست تهیه دارم که با استفاده از شعر استاد شهریار تهیه‌شده است و می‌خواهم این کتاب را هرچه سریع‌تر چاپ کنم و تقدیم نمایم. از همه شما ممنونم که در این مراسم حضور پیدا کردید.

در پایان این مراسم، روح‌الله رضایی مدیر تولید شبکه پرس‌تی وی به روی صحنه رفت و لوح تقدیری را به جدیدالاسلام  اهدا کرد.

آیین رونمایی از «عشق من، تبریز»  شامگاه سه‌شنبه ۱۷ دی در فرهنگسرای ابن‌سینا برگزار شد، این مستند به قلم، تهیه‌کنندگی و کارگردان حنیف شهپرراد به سفارش  شبکه جهانی«پرس تی وی» ساخته‌شده است و از دیگر عوامل  آن می‌توان به  گوینده گفتارمتن فارسی: رهبر قنبری، گوینده گفتارمتن انگلیسی: نادر شهپرراد،  فیلمبردار:مسعود سلطانی‌ارج، تدوین: حنیف شهپرراد و مسعود سلطانی‌ارج و صدابردار:علی زاهدی اشاره کرد.

| منبع خبر : بانی فیلم
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.