امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
سیل آنفولانزایی بر جان صنعت طیور/نوش دارو بعد از مرگ پرندگان
بیرجند- شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در خراسانجنوبی خسارت های میلیاردی بر صنعت طیور وارد کرد و مرغداران گلایه مند از ورود واکسن بعد از آلودگی مرغداری ها هستند. خبرگزاری مهر، گروه استانها – فعالان عرصه صنعت طیور و مرغداران آن را به مانند سیلی خانمان برانداز توصیف میکنند که همه سرمایه ۲۰-۳۰ ساله آنان […]
بیرجند- شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در خراسانجنوبی خسارت های میلیاردی بر صنعت طیور وارد کرد و مرغداران گلایه مند از ورود واکسن بعد از آلودگی مرغداری ها هستند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها – فعالان عرصه صنعت طیور و مرغداران آن را به مانند سیلی خانمان برانداز توصیف میکنند که همه سرمایه ۲۰-۳۰ ساله آنان را نابود کرده است. آنفولانزای فوق حاد پرندگان بعد از شیوع در خراسانجنوبی سوالات زیادی را در اذهان مطرح کرده است. اینکه چرا در راستای پیشگیری زودتر واکسن آنفولانزا پرندگان وارد خراسان جنوبی نشد و آیا درست است که یک واحد طیور شیوع این ویروس را دیر اعلام کرده است.
سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در گفتوگو با خبرنگار مهر، گفت: در هفتههای گذشته بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان واحدهای مرغ تخمگذار، بوقلمون و حتی واحدهای مرغ گوشتی خراسانجنوبی را درگیر کرده است و آمار بالایی از تلفات داشتهایم.
پرندگان وحشی مهاجر منشاء آلودگی
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه اگر شیوع ویروس از کنترل خارج شود، پخش آن در سایر واحدهای طیور نیز صورت میگیرد، ادامهداد: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان بیشتر از طریق پرندگان وحشی مهاجر به استان ما منتقل میشود.
خیریه گفت: وقتی که در زمستان هوا سرد میشود، پرندگان وحشی به مناطق گرمسیر مهاجرت کرده و در طول مسیر در تالابها برای استراحت فرود میآیند و در این فاصله ممکن است ویروس آنفولانزا را منتشر کنند.
وی اظهار کرد: در سه سال گذشته در استانهای شمالی و غربی کشور مشکل شیوع آنفولانزای پرندگان را داشتیم و حتی در این راستا ۱۷، ۲۶ و ۲۰ میلیون پرنده در این سه سال معدوم شدند.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه در سالهای قبل این استدلال که خراسانجنوبی جزو استانهای پاک است و علی رغم درخواست دامپزشکی استان واکسن آنفولانزای پرندگان به استان اختصاص پیدا نکرد، بیانکرد: اما مسئله این است که اگر واکسن به اندازه کافی در کشور موجود بوده، چرا به خراسانجنوبی سهمیهای اختصاص ندادند.
خیریه با اشاره به اینکه کانونهای آلوده در اسرع وقت باید تلفات غیرمتعارف خود را اعلام میکردند تا کانونهای آلودگی کنترل میشد، گفت: اما مسائلی مطرح است که کانونهای آلودگی چون آشنایی با این بیماری نداشتهاند چند روز دیرتر به دامپزشکی تلفات غیر متعارف خود را اعلام کردهاند و این مسئله باعث گسترش آلودگی در منطقه شده است.
وی اظهار کرد: حتی برخی از واحدهای طیور که چند روز گذشته واکسن زدهاند، احتمال خطر آلودگی به آنفولانزای فوق حاد پرندگان در آن واحدها وجود دارد.
کمبود مرغ و تخم مرغ گریبان گیر استان ها خواهد شد
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند، بیانکرد: با توجه به شیوع این ویروس مشکلی که ممکن است به وجود آید کمبود مرغ و تخم مرغ در استان است که به سایر نقاط کشور نیز منتقل خواهد شد.
خیریه با تأکید بر اینکه ما در خراسانجنوبی صادرکننده محصولات مرتبط با طیور بودهایم، گفت: اما متأسفانه در ماههای آینده مجبور خواهیم بود که این محصولات را وارد کنیم و اجازه صادرات را نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه زمان جوجهریزی در واحدهای مرغ تخمگذار مادر در خراسانجنوبی باید به صورت ویژه دیده شود، اظهار کرد: کارخانههای خوراک دام و طیور که مقدار زیادی از تولیداتشان را به خارج از استان صادر میکردهاند با شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در این زمینه با مشکل رو به رو شدهاند.
پیش بینی خسارت ۲۵۰ میلیارد تومانی از شیوع ویروس
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند بیانکرد: پیشبینی میشود که شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان خسارت و آسیب اقتصادی وارد کند.
وی گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی پیش آمده برای واحدهای زنجیره صنعت طیور از بانکها درخواست استمهال وامهای این واحدها برای مدت یک سال را داریم.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به آسیبهایی که شیوع کرونا بر واحدهای مرغ مادر و کل صنعت طیور وارد کرد، اظهار کرد: در این زمینه در ستاد تنظیم بازار موضوع پرداخت خسارت مطرح شد ولی تاکنون خسارتی به واحدها پرداخت نشده است.
خیریه با بیان اینکه تنها واحد مرغ مادر خراسانجنوبی ۲۸ میلیارد تومان زیان از شیوع کرونا و ۲۰ میلیارد تومان از حذف گله آسیب دید، بیانکرد: هزینه بالایی نیز برای واکسیناسیون پرداخت کردهایم.
وی افزود: یکی از درخواستهای ما از اداره کار، رفاه و تأمین اجتماعی بحث بیمه موقت کارکنان ما است که امیدواریم در این زمینه همکاری شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند گفت: انتظار ما از همه بانکهای دولتی در شرایط شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان همکاری و هماهنگی با واحدهای آسیب دیده و درخواست پیگیری یک خط اعتباری ویژه است.
سرمایهای که یک شبه بر باد رفت
سید محمدپور شمسیان مدیرعامل یکی از واحدهای مرغ تخمگذار خراسانجنوبی نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر، بیانکرد: سرمایه ۳۰-۴۰ ساله ما با شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان یک شبه بر باد رفت و حال نوبت دولتمردان است که چگونه میخواهند این مشکل را رفع کنند.
وی ادامهداد: ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در سال ۹۶ در ۱۳ استان کشور نمایان و ۲۶ میلیون قطعه مرغ معدوم شد.
پور شمسیان گفت: دامپزشکی در آذرماه اطلاع داده بود که آنفولانزای فوق حاد پرندگان وارد استان شده است ولی اطلاعی ندادند که در برابر این ویروس باید چه کنیم.
وی اظهار کرد: وقتی میزان تلفات واحد خود را به دامپزشکی اعلام کردیم، اول بیان کردند که بیماری نیوکاسل است.
اینکه در سالهای گذشته خراسانجنوبی به لحاظ ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان پاک بوده است دلیل موجهی برای عدم ورود واکسن به استان نیست چرا که واکسیناسیون اقدامی در جهت پیشگیری استفعال عرصه صنعت طیور در خراسانجنوبی بیانکرد: وقتی در سال ۹۶ ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور مشاهده شده است چرا از همان زمان به خراسانجنوبی واکسن ندادهاند.
پور شمسیان ادامهداد: اینکه در سالهای گذشته خراسانجنوبی به لحاظ ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان پاک بوده است دلیل موجهی برای عدم ورود واکسن به استان نیست چرا که واکسیناسیون اقدامی در جهت پیشگیری است.
نوشداروی بعد از مرگ طیور
وی افزود: بعد از اینکه برخی از طیور ما آلوده به این ویروس شدند، دامپزشکی ظرف ۲۴ ساعت واکسن را تأمین کرد که در حقیقت فایده چندانی نداشته و مصداق نوشداروی بعد از مرگ سهراب بود.
پور شمسیان همچنین از عدم امکان انجام آزمایش psr در مورد آنفولانزای فوق حاد پرندگان در بیرجند گلایه کرد.
منوچهر فروزانفر مدیرعامل یکی دیگر از شرکتهای فعال در حوزه صنعت طیور در خراسانجنوبی نیز با اشاره به آسیبهای شیوع ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان در گفتوگو، گفت: در شرایط فعلی تنها باید به راهکارهای جبران خسارت و موضوع بیکاری نیروهای فعال در واحدهای صنعت طیور، باشیم.
مدیریت بحران محل اعتباری برای تخصیص ندارد
محمدرضا تیمورپور، معاون مدیریت بحران استانداری خراسانجنوبی نیز در گفت و گو با مهر اظهار کرد: حتی در موضوعاتی چون سیل نیز مدیریت بحران محل اعتباری برای تخصیص ندارد و از محلهای دیگر چون بیمه پیگیر موضوع میشود
وی بیانکرد: متأسفانه برخی از فعالان اقتصادی ما وارد بحث بیمه نمیشوند و یا اطلاعات کافی از شیوه پرداخت خسارت از سوی بیمه ندارند که در این زمینه باید فرهنگسازی کرد.
معاون مدیریت بحران استانداری خراسانجنوبی یادآور شد: در مورد صنعت طیور خراسانجنوبی نه تنها نیاز استان که نیاز بسیاری از استانهای دیگر را نیز تأمین میکرده است که نشان از ضرورت پیگیری خسارت واحدهای آسیب دیده است.
انجام آزمایش PSR آنفولانزا در بیرجند فعال شد
محمد اصغرزاده مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی در گفت و گو با مهر گفت: آزمایش PSR ویژه تشخیص آنفولانزای فوق حاد پرندگان چند روزی است در بیرجند انجام میشود.
وی با اشاره به معدوم شدن ۸۵۸ هزار پرنده و مرغ بر اثر آنفولانزای فوق حاد اظهار کرد: متأسفانه یکی از واحدها دیر شیوع ویروس در واحد خود را به ما اعلام کرد.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی افزود: متأسفانه برخی از واحدهای صنعت طیور بیمه و واکسن سایر بیماریها را جدی نمیگیرند ولی الان حرف از این میزنند چرا قبلاً به ما واکسن آنفولانزای فوق حاد داده نشده است.
خراسانجنوبی قطب تولید گوشت مرغ و تخم مرغ است و بی شک اگر مسئولان و متولیان امر در اسرع وقت به مشکلات و خسارات ناشی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان رسیدگی نکنند در آیندهای نه چندان دور با مشکل کمبود محصولات مرتبط با طیور در بازار مواجه خواهیم بود. موضوعی که به همراه خود تبعات اجتماعی و نارضایتی مردم را به همراه خواهد داشت.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.