امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
دومین تیر به پیکر نمایش خانگی؟؛ این بار پلتفورم های نمایش دهنده!
امروز غلامرضا موسوی دبیر شورایعالی تهیه کنندگان سینما گفته که قراردادهای منعقد شده برای شبکه نمایش خانگی، برای نمایش در V.O.D ها اعتبار قانونی ندارد و می توان از پلتفورم های نمایش دهنده و فروشنده به مراجع قانونی شکایت کرد.این دومین بار است که فضای شبکه نمایش ویدیویی توسط غلامرضا موسوی مورد انتقاد قرار می […]
امروز غلامرضا موسوی دبیر شورایعالی تهیه کنندگان سینما گفته که قراردادهای منعقد شده برای شبکه نمایش خانگی، برای نمایش در V.O.D ها اعتبار قانونی ندارد و می توان از پلتفورم های نمایش دهنده و فروشنده به مراجع قانونی شکایت کرد.
این دومین بار است که فضای شبکه نمایش ویدیویی توسط غلامرضا موسوی مورد انتقاد قرار می گیرد. پیش از این موسوی با علنی کردن زمینه چینی برای انتقال اختیارات وزارت ارشاد در حوزه نمایش خانگی به صداوسیما خبرساز شده بود و این بار نوک پیکان این تهیه کننده به سوی پلتفورم های نمایش دهنده اثر سینمایی و ویدیویی نشانه گرفته شده است!
به گزارش دبیرخانه شورایعالی تهیه کنندگان سینمای ایران، سیدغلامرضا موسوی دبیر شورایعالی تهیه کنندگان سینمای ایران با اعلام این خبر افزوده: در سالهای گذشته به خصوص قبل از فعالیت پلتفورم های نمایش اینترنتی، قراردادهایی بین تهیه کنندگان و موسسات نمایش خانگی منعقد شد. این قراردادها صرفا برای نمایش فیلم در اشکال فیزیکی همچون D.V.D و امثال آن بود. برخی از این موسسات پس از شروع فعالیت V.O.Dها و IPTV فیلم ها را به این مراکز فروخته اند. این اقدام غیرقانونی و قابل تعقیب قضایی است.
موسوی افزود: موضوع در دو جلسه اخیر شورایعالی تهیه کنندگان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت در نهایت مقرر شد تا به تهیه کنندگان همکار اطلاع داده شود که در صورت نمایش فیلم هایشان در پلتفورم های نمایش فضای مجازی، بدون ذکر کلمه V.O.D اقدامی غیرقانونی است و فروشنده نیز همانند فروشنده «اموال مال غیر» می باشد، فروشنده و خریدار در این شکل از نظر برخی وکلای دادگستری همانند خریدار «مال دزدی» هستند.
دیبر شورایعالی تهیه کنندگان افزود : از سوی دیگر برخی قراردادها صرفا برای داخل کشور است و واگذاری آنها از سوی این گونه موسسات برای درآمدزایی به موسسات خارج از کشور مثلا یوتیوب و امثال آن نیز غیرقانونی است .
موسوی اضافه کرد : متاسفانه برخی از موسسات از عدم اطلاع همکاران سوء استفاده کرده و با توجیه مثلا کلمه «سایر اشکال» و یا «غیره» این اقدام خود را قانونی جلوه می دهند.
موسوی افزود: شورایعالی تهیه کنندگان از کلیه همکاران و سرمایه گذاران فیلم ها دعوت می کند با دقت در متن قراردادهای منعقده اجازه سوء استفاده به پلتفورم های اینترنتی و موسسات نمایش خانگی ندهند. ضمنا بر اساس نظر کارشناسی شورایعالی، فیلم هایی که تاکنون دراین پلتفورم ها نمایش داشته اند باید نسبت به کسب رضایت تهیه کنندگان و مالکان فیلم اقدام نمایند در غیر این صورت با طرح شکواییه در مراجع قضایی روبرو خواهند شد.
دبیر شورایعالی به همکاران تهیه کننده توصیه کرد که در عقد قرارداد با موسسات شبکه نمایش خانگی و یا V.O.D ها به زمان و موضوع قرارداد دقت نمایند. چرا که بهترین زمان قرارداد ۳ سال و در مواردی استثنایی ۵ سال است. موضوع قرارداد نیز چاپ D.V.D و فروش فیزیکی آن یا نمایش در پلتفورم ها مورد قرارداد می باشد.
وی افزود: بخصوص همکاران توجه کنند که ذکر منطقه جغرافیایی داخل کشور قطعا ضروری است. چرا که هر استفاده دیگری از رایت مستلزم پرداخت هزینه جداگانه آن است.
موسوی در پایان گفت: کلیه همکارانی که با سوء استفاده طرفهای قراردادشان روبرو شده اند می توانند راسا شکایت و یا در صورت نیاز موضوع را با کپی قرارداد و زمان های سوء استفاده پلتفورم ها و یا موسسات به دبیرخانه شورایعالی تهیه کنندگان واقع در خانه سینما خیابان وصال اعلام نمایند.
نمایش خانگی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.