امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Friday, 22 November , 2024
امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 17333
  پرینتخانه » اجتماعی, فرهنگی, ویژه تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۸ |

حراج استثنایی «معروف‌ترین معادله جهان» به خط انیشتین

نامه‌ای حاوی معادله «هم‌ارزی جرم و انرژی» به خط «انیشتین»، در یک مزایده سه برابر رقم تخمینی چکش خورد. یک نامه دست‌نویس از آلبرت انیشتین، فیزیکدان مطرح آلمانی، که حاوی معادله معروف هم‌ارزی جرم و انرژی (E=mc²) از او بود در یک حراجی در آمریکا سه برابر ارزش تخمینی و به قیمت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار […]

حراج استثنایی «معروف‌ترین معادله جهان» به خط انیشتین

نامه‌ای حاوی معادله «هم‌ارزی جرم و انرژی» به خط «انیشتین»، در یک مزایده سه برابر رقم تخمینی چکش خورد.

یک نامه دست‌نویس از آلبرت انیشتین، فیزیکدان مطرح آلمانی، که حاوی معادله معروف هم‌ارزی جرم و انرژی (E=mc²) از او بود در یک حراجی در آمریکا سه برابر ارزش تخمینی و به قیمت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار فروخته شد.

نامه‌ای که در حراجی RR بوستون به مزایده گذاشته شد، یک نامه یک صفحه‌ای به زبان آلمانی است که در تاریخ ۲۶ اکتبر ۱۹۴۶ از طرف انیشتین برای لودویک سیلبراستاین فیزیکدان آمریکایی- لهستانی نوشته شد که برخی از نظریات وی را به چالش کشیده بود.

حراج استثنایی «معروف‌ترین معادله جهان» به خط انیشتین

به گفته کارشناسان از نمونه دست‌نویس این فرمول به خط انیشتین، تنها سه مورد دیگر در جهان وجود دارد و نامه‌ای که حالا به یک مجموعه‌دار ناشناس اسناد قدیمی تعلق دارد، تنها نمونه موجود در بین مجموعه‌های خصوصی بود.

فرمول هم ارزی جرم و انرژی که به معروف‌ترین معادله جهان شهرت دارد، اولین بار در سال ۱۹۰۵ در یک مقاله علمی به قلم انیشتین مطرح شد. براساس این فرمول انرژی برابر است با حاصل ضرب جرم در مجذور سرعت نور؛ این معادله که رابطه میان جرم و انرژی را توضیح می‌دهد یکی از مفاهیم پایه در علم فیزیک مدرن است.

آلبرت انیشتین یکی از برجسته‌ترین فیزیکدانان سده بیستم بود که جرقه شکل‌گیری دوران طلایی فیزیک جهان را روشن کرد. وی در ۱۸۷۹ میلادی در یکی از شهرهای آلمان چشم به جهان گشود و در طول حیات پربارش نظریاتی را طرح کرد که علم فیزیک مدرن را پایه‌ریزی کردند. از جمله مهمترین و تاثیرگذارترین این نظریات می‌توان به نظریه نسبیت، اثر فوتوالکتریک، هم‌ارزی جرم و انرژی، معادلات میدان و پارادوکس ای‌پی‌آر (EPR) اشاره کرد.

انیشتین بیش از ۳۰۰ مقاله علمی و ۱۵۰ مقاله غیرعلمی منتشر کرد و در سال ۱۹۲۲ به خاطر کشف قانون اثر فوتوالکتریک، برنده جایزه نوبل فیزیک شد. وی همچنین مطالعات دقیقی روی کرم‌چاله‌ها، فوق ابعادها، احتمال سفر در زمان و وجود سیاه‌چاله‌ها و پیدایش جهان انجام داد. این نابغه دنیای علم سرانجام در سال ۱۹۵۵ میلادی، در سن ۷۶ سالگی دیده از جهان فروبست.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.