امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Thursday, 21 November , 2024
امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
شناسه خبر : 9706
  پرینتخانه » اجتماعی, تلویزیون, سینمایی, نمایش خانگی تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲ |

حذف رقیبی به نام شبکه نمایش خانگی توسط سیما!

*محمد دلخواهروزی نیست که بخش‌‏های خبری سیما، علیه سریال‏‌های شبکه نمایش خانگی، گزارشاتی را با مضامین فساد اخلاقی، ترویج بی‏بند و باری، عشق مثلثی و … منتشر نکند؛ گزارشاتی که همیشه در سطح مانده و نوک پیکانی که همواره به سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته شده تا القا کند این نهاد به عنوان […]

حذف رقیبی به نام شبکه نمایش خانگی توسط سیما!

*محمد دلخواه
روزی نیست که بخش‌‏های خبری سیما، علیه سریال‏‌های شبکه نمایش خانگی، گزارشاتی را با مضامین فساد اخلاقی، ترویج بی‏بند و باری، عشق مثلثی و … منتشر نکند؛ گزارشاتی که همیشه در سطح مانده و نوک پیکانی که همواره به سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته شده تا القا کند این نهاد به عنوان متولی امر وظیفه خود را به درستی انجام نداده است؛ اما قصه این گزارشات چیست؟
سال‏های نه چندان دور سریال‏‌های درام و طنز ۹۰ شبی سیما، باعث جذب مخاطب و خلوتی خیابان بود؛ تا جایی که افراد برای تماشای این سریال‏‌ها فورا خود را به خانه می‏‌رسانند؛ تا مبادا تماشای سریال‏‌های خانه به دوش، شب دهم، اغما، شب‏های برره و …را از دست دهند. بهترین‏ چهره‌‏های سیما مانند حسن فتحی، رضا عطاران، پیمان قاسم خانی، امیر مهدی ژوله و … یک جا جمع بودند؛ اما امروز تربیت شدگان سیما، فراریان رسانه ملی‌‏اند و پناهنده به شبکه نمایش خانگی‏!
این افراد که روزهای طلایی را برای سیما ساختند، دیگر حاضر نیستند به تلویزیون به خاطر محدودیت‏‌ها، غرض ورزی‏‌ها، داستان‏های سطحی و بودجه کم، رجوع کنند یا دعوت تلویزیون را برای ادامه همکاری بپذیرند.
در این شرایط که ستاره ‌های تلویزیون خروج کرده‌‏اند؛ تلویزیون می‏‌ماند و کپی از فیلم سینمایی “همسفر” پیش از انقلاب و این عامل باعث می‏‌شود سریالی چون “پایتخت” که فصل‌‏های خوبی را پشت سر گذاشته است، با فصل ششم به افول نزدیک شود و از ریاست سازمان صدا و سیما، علی عسگری اخطار بگیرد؛خلاقیت‏‌های دهه ۶۰ جای خود را به کپی می‏‌دهد.
نگاهی ساده به میزان مخاطبان و رضایت‌مندی از سریال‏‌های تلویریونی مانند شاهرگ، دخترم نرگس، سرباز و … گواه این است که تلویزیون این روزها دست‌‏هایش خالی‌‏تر از قبل است؛ تا جایی که به سراغ تکرار سریال معراجی‏‌ها می‏‌رود.
در این کش و‌قوس آنچه که عجیب و مشهود است حذف رقیب توسط سیماست، سیمایی که می‏‌تواند با تولیدات مرکز سیمافیلم برتری خود را نسبت به آثار شبکه نمایش خانگی نشان دهد یا حتی فضای رقابتی سالمی را ایجاد کند و از رشد و رضایت مخاطبان سریال‏‌های چون هم‏گناه، کرگدن و … نگران باشد.
ارشاد توان و قدرت نظارتی خود را از لحاظ کیفیت، میزان مخاطب و رضایمندی با سریال “شهرزاد” نشان داد، در این مسیر آثار بی کیفیتی هم تولید شد، اما همیشه دو نکته مغفول مانده است؛ مردم به ازای تماشا یک سریال هزینه پرداخت می‏‌کنند و اگر فیلمی ارزش و کیفیت تماشا را نداشته باشد مردم برای تماشای آن سریال هزینه‏‌ای پرداخت نخواهند کرد و تولید کننده اثر رسما ورشکسته خواهد شد.
نکته دوم ، دیکته نانوشته غلط ندارد و ارشاد به آثار ضعیف و متوسطی و بعضا خوبی مجوز داده است که این روند هر روز در حال تصحیح شدن است، قصه ‏ای که با آغاز فعالیت ساترا، ابتر ماند.
در آخر باید منتظر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی ماند تا دید پدرخوانده شبکه نمایش خانگی چه کسی می‏شود؟
سیمای نزدیک به حاکمیت یا ارشاد نزدیک به دولت.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.