امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
“بخش شوق انگیز” بحران کرونا به روایت کوشک جلالی
علیرضا کوشکجلالی هنرمند ایرانی مقیم آلمان با وجود همه سختیهایی که با آن دست به گریبان است، اجازه نمیدهد نومیدی بر او چیره شود. به گزارش خط سوم هنر، این هنرمند که سالهاست با بیماری ام اس مبازره میکند، در روزهای کرونایی همچنان حضوری فعال در فضای مجازی دارد. گاهی کارگاهها نمایشنامهنویسی برگزار میکند، گاهی […]
علیرضا کوشکجلالی هنرمند ایرانی مقیم آلمان با وجود همه سختیهایی که با آن دست به گریبان است، اجازه نمیدهد نومیدی بر او چیره شود.
به گزارش خط سوم هنر، این هنرمند که سالهاست با بیماری ام اس مبازره میکند، در روزهای کرونایی همچنان حضوری فعال در فضای مجازی دارد. گاهی کارگاهها نمایشنامهنویسی برگزار میکند، گاهی در جلسات آنلاین مشارکت میکند و چندی پیش هم نمایشنامهاش با عنوان «رعنا» منتشر کرد.
کوشک جلالی که در سفرهایش به ایران دورههای آموزشی متعددی را برای هنرجویان خارج از تهران برگزار کرده است، سال ۹۴ هم نمایش «رعنا» را با گروهی از هنرجویان لنگرود اجرا کرد. در واقع این نمایش، حاصل کار کارگاهی با این هنرجویان بود که سال ۹۴ به صحنه رفت و چندی پیش هم نمایشنامه آن از سوی انتشارات «مهر نوروز» به چاپ رسید.
«رعنا» را با آواز محلی از سرزمین گیل و دیلم میشناسند. داستان دختری که با مقاومت و پافشاری در برابر خان، به خاطر عشق جوانی به نام هادی، سختیها و رنجهای بسیار دید.
«رعنا» دختری رشید از تبار کوهستانها و مراتع سرسبز اشکورات است. اشکورات به روایتی بستر به وجود آمدن تراژدی «رعنا» در زمان قیام میرزا کوچک خان جنگلی است.
کوشک جلالی برای یافتن سرنخی درباره این دختر، تحقیقات بسیار کرد. در آلمان مدتی را به جست و جو در اینترنت پرداخت و به یافتههای ضد و نقیضی دست یافت و سرانجام تصمیم گرفت بند ناف خود را از تاریخ ببرد تا دچار سرگردانی نشود و «رعنا»ی خود را بنویسد که حاصلش شد اجرایی به همین نام که در شهرهای لنگرود، صومعهسرا، رشت، آستان، تبریز، انزلی و … روی صحنه رفت و به عنوان اثری از لنگرود به جشنواره تئاتر فجر هم دعوت شد.
حالا متن این نمایش منتشر شده است و از کوشک جلالی میپرسیم برنامهای برای اجرای دوباره آن به صورت آنلاین ندارد و او توضیح میدهد فعلا چنین قصدی ندارد ولی خوشحال است که با برگزاری کارگاههای آنلاین، ارتباط خود را با هنرجویان در شهرهای مختلف ایران حفظ کرده است، شهرهایی که به گفته او، پر از استعدادهای شگفتانگیز هستند و گاهی حضور یک هنرمند از تهران به عنوان یک راهنما، آنان را پر انگیزه و انرژی میکند.
این هنرمند میگوید: هنرجویانی در سراسر دنیا در کلاسهای آنلاین من شرکت میکنند چون معلوم نیست کرونا تا کی ادامه پیدا کند، کلاسهایم را به صورت آنلاین برگزار میکنم و بدین ترتیب ارتباطاتم خیلی گستردهتر از قبل شده و این بسیار شوق انگیز و بخش مثبت بحران کرونا است چون به هر حال هر پدیدهای وجوه مثبت و منفی دارد، هر چند دوست دارم کرونا زودتر برود ولی وقتی در شرایط بدی هستیم، باید از بدترین شرایط، بهترین استفاده را ببریم.
این هنرمند در سفرهای متعددی که پیش از کرونا به ایران داشته است، بخشی از فعالیت خود را بر برگزاری کارگاههای آموزشی و تولید تئاتر در شهرهای مختلف متمرکز کرد که نتیجه آن تولید آثاری همچون «روبینسون و کروزو» در تبریز، «رعنا» در لنگرود و «خدای کشتار» در کرمان است.
نمایشنامه «رعنا» در ۱۲۰ صفحه و با قیمت ۲۵ هزار تومان منتشر شده است.
ایرانی , بحران کرونا , خط سوم هنر , کرونا , کوشک جلالی , هنرمند
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.